Използваме „бисквитки“, за да оптимизираме Вашето търсене и за да персонализираме blick-bg.com спрямо Вашите предпочитания. Научете повече за нашите „бисквитки“.

  • Днес е: 17 май 2022, вторник
БЛИК-култура, БЛИК - арт 0 Коментара 1747

Любо Фърков зарадва възрастните хора от ЦНСТ в Симитли

Админ
юли 21 / 2020
Днес бе голям празник за хората, настанени в ЦНСТ за лица с физически увреждания и лица с деменция в Симитли, защото на гости им бе големият български актьор - Любомир Фърков. Лъчезарният и харизматичен актьор представи пред възрастните хора своя моноспектакъл " Смях по ноти". Облечен като доктор, Любо Фърков разказа на възрастните хора забавни и абсурдни случки от живота. Между историите, актьорът свиреше и на гайда. Вземайки под внимание дрескода му и заглавието на моноспектакъла, мога да кажа, че смехът и музиката са рецептата на Любо Фърков за дълъг и щастлив живот, която предписва на хората, гледащи представлението му. "Доктор Добро настроение", както ще си позволя да го нарека, успя да внесе много радост в сърцата и душите на възрастните хора от Центъра. Това си пролича в техните усмивки, които се появиха по лицата им, гледайки "Смях по ноти", както и в смеха им, който огласи двора на ЦНСТ. Като благодарност след края на представлението Любо получи силни аплодисменти, букет цветя и собственоръчно направени от хората с деменция ваза с цветя от картон. Директорката на Центъра изказа благодарност към сърцатият актьор, като подчерта, че за тях неговото идване е огромен празник, защото в тази извънредна епидемиологична обстановка той е първият, който идва да внесе щастие в душите на хората, настанени там.
Това не е първото подобно посещение на Любо Фърков на подобен тип центрове за настаняване на възрастни хора. В продължение на години любимият български актьор обикаля страната, за да представя свои представления в различни домове за възрастни хора, като единствена негова награда са усмивките по лицата и искрите в очите на бабите и дядовците.
Екипът на blick-bg.com изказва адмирациите си за благородното дело на Големия Човек - Любо Фърков.
Б. Янек